Ver­se ta­gli­a­tel­le met ge­rook­te zalm en spi­na­zie

Supersnel pastagerecht met een kruidenkaassausje.

(115)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Supersnel pastagerecht met een kruidenkaassausje. 4 personen
3 115

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan met water en eventueel zout aan de kook. Snijd ondertussen de tomaatjes in kwarten. Verhit de olie in een grote pan, voeg in delen de spinazie toe en laat al omscheppend in 2 min. slinken.
  2. Doe ondertussen de tagliatelle in de pan met kokend water en kook in 4 min. beetgaar. Voeg de roomkaas toe aan de spinazie en laat op middelhoog vuur in 3 min. smelten. Voeg de laatste minuut de zalm toe. Breng op smaak met peper. Giet de tagliatelle af en meng door de spinazie-zalmsaus. Garneer met de romaatjes en serveer direct.

variatietip:

Is de spinazie niet verkrijgbaar? Vervang deze dan door boerenkool. Verhit de olie in een wok. Voeg de boerenkool en 150 tot 200 ml water in delen toe. Laat de boerenkool een beetje slinken. Doe de deksel op de pan en stoof de boerenkool nog 3-5 min. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken.

Tip:

Dit is een Allerhande box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Verse tagliatelle met gerookte zalm en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ver­se ta­gli­a­tel­le met ge­rook­te zalm en spi­na­zie

1
1
  • 250 g romaatjes

Breng een ruime pan met water en eventueel zout aan de kook. Snijd ondertussen de tomaatjes in kwarten.

2
2
  • 2 el (olijf)olie
  • 600 g spinazie

Verhit de olie in een grote pan, voeg in delen de spinazie toe en laat al omscheppend in 2 min. slinken.

3
3
  • 500 g verse tagliatelle

Doe ondertussen de tagliatelle in de pan met kokend water en kook in 4 min. beetgaar.

4
4
  • 150 g kruidenroomkaas
  • 200 g gerookte zalmsnippers

Voeg de roomkaas toe aan de spinazie en laat op middelhoog vuur in 3 min. smelten. Voeg de laatste minuut de zalm toe. Breng op smaak met peper.

5
5

Giet de tagliatelle af en meng door de spinazie-zalmsaus. Garneer met de romaatjes en serveer direct.

variatietip:

Is de spinazie niet verkrijgbaar? Vervang deze dan door boerenkool. Verhit de olie in een wok. Voeg de boerenkool en 150 tot 200 ml water in delen toe. Laat de boerenkool een beetje slinken. Doe de deksel op de pan en stoof de boerenkool nog 3-5 min. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.