bewaar
Spaghetti bolognese met rijkgevulde saus
Spaghetti bolognese met rijkgevulde saus
bewaar

Spaghetti bolognese met rijkgevulde saus

Dé klassieker uit bella Italia: spaghetti met rijkgevulde tomatensaus.

30 min. bereiden
1 uur wachten
181waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

parmaham

45 g

ongezouten roomboter

400 g

rundergehakt

225 g

winterpeen

3 stengels

bleekselderij

2

uien

2 tenen

knoflook

75 ml

AH Huiswijn rood

600 g

gepelde tomaten in blik

300 g

spaghetti

15 g

verse basilicum

Dé klassieker uit bella Italia: spaghetti met rijkgevulde tomatensaus.

Aan de slag

1

Snijd de ham in reepjes. Verhit de boter in een braadpan en bak de ham 4 min. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Schep het mengsel met een schuimspaan in een kom.

2

Schil ondertussen de winterpeen. Snijd de peen in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en de repen in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak de peen, bleekselderij, ui en knoflook 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg het ham-gehaktmengsel toe. Doe de wijn en tomaten erbij. Breng aan de kook en laat met de deksel schuin op de pan op laag vuur minimaal 1 uur koken. Roer af en toe.

3

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm ondertussen de bolognesesaus. Haal de blaadjes basilicum van de takjes. Serveer de spaghetti met de bolognesesaus en bestrooi met het basilicum.

tip

combinatietipLekker met geraspte kaas