Plaat­piz­za met to­nijn en ru­co­la

Zelfgemaakte pizza op een doordeweekse dag? Makkelijk met kant-en-klaar deeg!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 525 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(38) waardeer
italiaans hoofdgerecht Zelfgemaakte pizza op een doordeweekse dag? Makkelijk met kant-en-klaar deeg! 4 personen
3 38

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het pizzadeeg uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het deeg met tomatensaus, maar laat de randen vrij. Verdeel de groente erover.
  2. Verdeel de tonijn met de olie erover. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de pizza. Bak de pizza ca. 25 min. in het midden van de oven. Neem de pizza uit de oven en verdeel de rucola erover.

combinatietip:

Lekker met een salade caprice. Kijk voor het recept elders op ah.nl

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.280 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Plaatpizza met tonijn en rucola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plaat­piz­za met to­nijn en ru­co­la

1
1
  • 1 pak koelvers pizzadeeg met tomatensaus

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het pizzadeeg uit over een met bakpapier beklede bakplaat.

2
2
  • 450 g macaroni-spaghettigroente

Bestrijk het deeg met tomatensaus, maar laat de randen vrij. Verdeel de groente erover.

3
3
  • 142 g tonijnstukken in olijfolie
  • 250 g mozzarella

Verdeel de tonijn met de olie erover. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de pizza.

4
4
  • 40 g rucola

Bak de pizza ca. 25 min. in het midden van de oven. Neem de pizza uit de oven en verdeel de rucola erover.

combinatietip:

Lekker met een salade caprice. Kijk voor het recept elders op ah.nl

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.