bewaar
Tomatensoep
Tomatensoep
bewaar

Tomatensoep

Groenten snijden, soepballetjes draaien en pureren. Deze soep maak je helemaal zelf!

45 min. bereiden
263waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

romatomaat

1

middelgrote ui

2 el

traditionele olijfolie

70 g

tomatenpuree

1 teen

knoflook

2 takjes

verse tijm

2

rundvleesbouillontabletten

750 ml

kokend water

5

runderchipolata

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Groenten snijden, soepballetjes draaien en pureren. Deze soep maak je helemaal zelf!

Aan de slag

1

Ontvel de tomaten: verwijder het kroontje en kerf de tomaat aan de onderkant kruislings in. Dompel 10 sec. onder in kokend water, totdat het velletje omkrult. Dompel de tomaten onder in koud water, of houd onder koud stromend water. Haal voorzichtig de schil van de tomaat.

2

Snipper de ui. Verhit de olie in een soeppan en fruit de tomatenpuree 1 min. op middelhoog vuur. Pers de knoflook boven de pan, voeg de ui, peper en eventueel zout toe en bak al roerend 5 min.

3

Snijd ondertussen de ontvelde tomaten elk in 8 parten. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Voeg ze met de bouillontabletten, tomaten en het water bij de groenten. Laat 15 min. zachtjes koken.

4

Haal ondertussen het vel van de chipolata, snijd de worstjes elk in 4 stukken. Vorm er met vochtige handen balletjes van. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de balletjes in 5 min. op middelhoog vuur gaar.

5

Neem de pan soep van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg de balletjes toe. Schep de soep in kommen.

combinatietipVoeg voor een romige soep voor het pureren van de soep 75 g room toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Schep de soep in kommen. Garneer met 25 g room.

combinatietipLekker met brood en een groene salade.

combinatietipGarneer de soep met platte peterselie, tijm of verse basilicum.

Hoe maak je tomatensoep?

Instructievideo - 05:13 min.