Tomatensoep
Groenten snijden, soepballetjes draaien en pureren. Deze soep maak je helemaal zelf!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 750 g romatomaten
- 1 middelgrote ui
- 1 winterpeen
- 2 el traditionele olijfolie
- 70 g tomatenpuree
- 1 teen knoflook
- 2 takjes verse tijm
- 2 rundvleesbouillontabletten
- 750 ml kokend water
- 2 rundersaucijzen
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Snijd de tomaten elk in 8 parten. Snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de tomatenpuree 1 min. op middelhoog vuur. Pers de knoflook boven de pan, voeg de ui, winterpeen, peper en eventueel zout toe en bak al roerend 5 min.
- Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Voeg ze met de bouillontabletten, tomaten en het water bij de groenten. Laat 15 min. zachtjes koken. Haal ondertussen het vel van de worsten, snijd het vlees in stukjes en doe in een kom. Vorm er met vochtige handen ca. 5 balletjes per persoon van.
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de balletjes in 5 min. op middelhoog vuur gaar. Neem de pan soep van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg de balletjes toe. Schep de soep in kommen.
combinatietip:
Lekker met brood en een groene salade.
combinatietip:
Garneer de soep met platte peterselie of tijm.
kookstaptip:
Ontvel de tomaten voor een nog gladdere tomatensoep: snijd de tomaten kruislings in en dompel 10 sec. onder in kokend water. Haal de schil van de tomaat. Ga verder met stap 1.

Hoe maak je tomatensoep?
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 235 kcal
- eiwit 11 g
-
koolhydraten 16 g
waarvan suikers 11 g -
vet 13 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 1.400 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Tomatensoep
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tomatensoep
- 750 g romatomaten
- 1 middelgrote ui
- 1 winterpeen
Snijd de tomaten elk in 8 parten. Snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes.
- 2 el traditionele olijfolie
- 70 g tomatenpuree
Verhit de olie in een soeppan en fruit de tomatenpuree 1 min. op middelhoog vuur.
- 1 teen knoflook
Pers de knoflook boven de pan, voeg de ui, winterpeen, peper en eventueel zout toe en bak al roerend 5 min.
- 2 takjes verse tijm
- 2 rundvleesbouillontabletten
- 750 ml kokend water
Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Voeg ze met de bouillontabletten, tomaten en het water bij de groenten. Laat 15 min. zachtjes koken.
- 2 rundersaucijzen
Haal ondertussen het vel van de worsten, snijd het vlees in stukjes en doe in een kom. Vorm er met vochtige handen ca. 5 balletjes per persoon van.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de balletjes in 5 min. op middelhoog vuur gaar.
Neem de pan soep van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg de balletjes toe. Schep de soep in kommen.
combinatietip:
Lekker met brood en een groene salade.
combinatietip:
Garneer de soep met platte peterselie of tijm.
kookstaptip:
Ontvel de tomaten voor een nog gladdere tomatensoep: snijd de tomaten kruislings in en dompel 10 sec. onder in kokend water. Haal de schil van de tomaat. Ga verder met stap 1.