Ap­pel­moes

Zelfgemaakte appelmoes is het allerlekkerst. Je kunt het overal bij eten.

(141) waardeer
hollands bijgerecht Zelfgemaakte appelmoes is het allerlekkerst. Je kunt het overal bij eten. 4 personen
2 141

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in kleine stukjes. Pers de citroen uit. Doe de appelstukjes in een grote pan. Voeg het water, 1 el citroensap (per 4 personen), de suiker en kaneel toe. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Zet de deksel schuin om de pan en laat 15 min. koken. Roer regelmatig door.
  2. Pureer de appelmoes voor een gladde moes fijn met de staafmixer.
video

Hoe maak je ap­pel­moes?

allerhande-kids - 02:56 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 29 g
  • natrium 2 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Appelmoes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel­moes

1
  • 1 kg Goudreinette appel

Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in kleine stukjes.

2
  • ½ citroen
  • 100 ml kraanwater
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 tl kaneel

Pers de citroen uit. Doe de appelstukjes in een grote pan. Voeg het water, 1 el citroensap (per 4 personen), de suiker en kaneel toe.

3

Breng aan de kook en draai het vuur laag. Zet de deksel schuin om de pan en laat 15 min. koken. Roer regelmatig door.

4

Pureer de appelmoes voor een gladde moes fijn met de staafmixer.

Tip: Je kunt de stukjes ook heel laten, dan heet het appelcompote.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.