Abrikozentaart

Advertentie
Ingrediënten
- 2 blikken halve abrikozen in nectar (à 400 g)
- 1 citroen
- 200 g zachte roomboter (en boter voor invetten)
- 125 g culinaire (suiker/zoetstof zak à 250 g)
- 200 g bloem
- 4 eieren (M)
- 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
Keukenspullen
- lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Abrikozen laten uitlekken. Citroen schoonboenen en 1 theelepel schil eraf raspen. Taartvorm dik invetten en bestrooien met 25 gram Canderel. Abrikozen met bolle kant naar beneden tegen elkaar aan in vorm leggen. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Bloem zeven. In kom boter, 1/2 theelepel zout en rest van Canderel met mixer tot romige massa kloppen. Eieren er een voor een doorkloppen. Bloem en citroenschil er luchtig doorheen spatelen. Beslag op abrikozen scheppen. Taart in 40-45 minuten gaar en goudbruin bakken. Taart iets laten afkoelen en omkeren op schaal. Serveren met crème fraîche.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 465 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 44 g
- vet 29 g