Ge­bak­ken schol­fi­let met lauw­war­me rijst­sa­la­de

Klaar in 25 minuten, deze salade met kerrie, bleekselderij, erwten, peen en gebakken vis.

(35) waardeer
mediterraan hoofdgerecht Klaar in 25 minuten, deze salade met kerrie, bleekselderij, erwten, peen en gebakken vis. 4 personen
3 35

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken, pel ze en snijd in parten. Snipper ondertussen de ui en snijd de bleekselderij in boogjes.
  2. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de kerriepoeder en de rijst toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Roerbak 3 min. Voeg de bleekselderij, erwten en peen julienne toe en roerbak nog 3 min. Schep de rijstsalade in een grote platte schaal. Snijd de peterselie fijn en meng door de rijst. Breng de rijstsalade smaak met peper en eventueel zout en leg de parten ei erop.
  3. Bestrooi de scholfilets aan beide kanten met de bloem en schud de overtollige bloem er weer af. Bestrooi naar smaak met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de vis in 2-3 min. op hoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege. Serveer de rijstsalade met de gebakken scholfilet.

combinatietip:

Lekker met een schijfje citroen.

video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Gebakken scholfilet met lauwwarme rijstsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken schol­fi­let met lauw­war­me rijst­sa­la­de

1
1
  • 2 middelgrote eieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken, pel ze en snijd in parten.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

2
2
  • 2 uien
  • 250 g bleekselderij

Snipper ondertussen de ui en snijd de bleekselderij in boogjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 3 tl kerriepoeder
  • 600 g 1 minuut basmatirijst
  • 1 kippenbouillontablet

Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de kerriepoeder en de rijst toe en verkruimel de bouillontablet erboven.

4
4
  • 300 g diepvries tuinerwten
  • 150 g peen julienne

Roerbak 3 min. Voeg de bleekselderij, erwten en peen julienne toe en roerbak nog 3 min.

5
5

Schep de rijstsalade in een grote platte schaal.

6
6
  • 15 g verse platte peterselie

Snijd de peterselie fijn en meng door de rijst. Breng de rijstsalade smaak met peper en eventueel zout en leg de parten ei erop.

7
7
  • 4 verse scholfilets
  • 1 el tarwebloem

Bestrooi de scholfilets aan beide kanten met de bloem en schud de overtollige bloem er weer af. Bestrooi naar smaak met peper en zout.

8
8
  • 25 g ongezouten roomboter

Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de vis in 2-3 min. op hoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.

9
9

Serveer de rijstsalade met de gebakken scholfilet.

combinatietip:

Lekker met een schijfje citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.