bewaar
Salade met warme gemarineerde vijgen en blauwe kaas
Salade met warme gemarineerde vijgen en blauwe kaas
bewaar

Salade met warme gemarineerde vijgen en blauwe kaas

20 min. bereiden
83waarderingen

Ingrediënten

6 eetlepels

olijfolie

2 eetlepels

balsamicoazijn

½ eetlepel

vloeibare honing

zout en versgemalen zwarte peper

6

verse vijgen

100 g

eikenbladslamelange met rucola

150 g

blauwaderkaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

  • plasticfolie

Aan de slag

1

In kommetje olie, azijn en honing tot dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Vijgen elk in 4 partjes snijden en partjes in dressing leggen. Vijgen ongeveer 5 minuten laten marineren. Af en toe omscheppen. Vijgen uit dressing nemen en op schilkant in ovenschaal leggen; dressing bewaren. Intussen sla over vier bordjes verdelen en kaas erover verbrokkelen. Bordjes en ovenschaal afdekken met plasticfolie en tot gebruik in koelkast bewaren.

2

Ovengrill voorverwarmen. Ovenschaal met vijgen ca. 3 minuten vlak onder grill schuiven. Warme vijgen over bordjes met sla verdelen. Dressing doorroeren en over salade sprenkelen.