bewaar
Huzarensalade in babyromainesla
Huzarensalade in babyromainesla
bewaar

Huzarensalade in babyromainesla

Door de salade te serveren in mooie slablaadjes, heb je fijne eenhapsgerechtjes. Zo wordt die oude bekende opeens weer hip.

30 min. bereiden
2 uur wachten
46waarderingen

Ingrediënten

10 personen

1 kg

vastkokende aardappel

½

jazz-appel

160 g

augurk zoetzuur

320 g

zilveruitjes zoetzuur

1

kleine ui

200 g

magere cornedbeef in blik

8 el

mayo royale (mayonaise)

½ tl

zout

2 kropjes

babyromainesla

125 g

romaatjes

15 g

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Door de salade te serveren in mooie slablaadjes, heb je fijne eenhapsgerechtjes. Zo wordt die oude bekende opeens weer hip.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af en laat in 2 uur afkoelen.

2

Verwijder het klokhuis van de appel. Doe samen met de augurken, zilveruitjes en ui in de keukenmachine en maal fijn met de pulsknop.

3

Doe de aardappelen met de cornedbeef in een kom en prak door elkaar. Voeg het augurk-uimengsel en de mayonaise toe. Meng en breng op smaak met peper en het zout.

4

Haal de blaadjes sla los. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Schep de salade in de slablaadjes en garneer met de tomaat en peterselie.

tip

bewaartipJe kunt de salade 3 dagen van tevoren bereiden tot het mengen van het augurk-uimengsel. Bewaar afgedekt in de koelkast. Ga voor het serveren verder met stap 4.

Aardappelen schillen

Instructievideo - 01:08 min.