bewaar
Schelpjes met courgette, munt & amandelen
Schelpjes met courgette, munt & amandelen
bewaar

Schelpjes met courgette, munt & amandelen

Deze rappe pasta zit vól smaak: artisjokharten, munt en citroenolie. De amandelen maken het gerecht lekker crunchy.

15 min. bereiden
128waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

schelpjespasta

1

ui

2 tenen

knoflook

400 g

artisjokhart in blik

1 el

traditionele olijfolie

300 g

courgette

150 g

oven roasted amandelen

15 g

verse munt

3 el

olijfolie frisse citroen

Deze rappe pasta zit vól smaak: artisjokharten, munt en citroenolie. De amandelen maken het gerecht lekker crunchy.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Laat de artisjokharten uitlekken. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Schaaf ondertussen de courgette met een kaasschaaf in de lengte in linten.Voeg de courgette en knoflook toe aan de ui en bak op middelhoog vuur 5 min. mee. Schep regelmatig om.

3

Snijd ondertussen de artisjokharten in kwarten en hak de amandelen grof. Voeg de artisjokharten, peper en eventueel zout toe aan het groentemengsel en verwarm nog 2 min. Snijd de blaadjes van de munt in reepjes.

4

Meng de pasta, amandelen, de helft van de munt en de citroenolie door het groentemengsel. Garneer met de rest van de munt en serveer.