Snijbiet met aspergebroccoli en broodkruim
Snijbiet heeft wel wat weg van spinazie. Heerlijk in dit oosterse gerecht met kokosmelk.
Ingrediënten
4 personen
4 sneetjes
tijgerbrood wit
2
rode uien
3 tenen
knoflook
200 g
aspergebroccoli
1
citroen
1 el
venkelzaad
4 el
ongezouten cashewnoten
6 el
arachideolie
1 el
Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras
200 ml
kokosmelk
150 g
snijbiet
Dit heb je nodig
vijzel
Aan de slag
Snijd de korstjes van het brood en snijd de sneetjes in kleine stukjes. Snijd de uien in halve ringen, de knoflook fijn en de aspergebroccoli in 2 gelijke stukken. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het venkelzaad 3 min. Doe in de vijzel en maal fijn. Hak de cashewnoten grof. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en curry 2 min. Voeg de aspergebroccoli, peper en eventueel zout toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de kokosmelk toe en warm 5 min.
Verhit ondertussen de rest van de olie in de koekenpan en voeg het brood, citroenrasp, venkelzaad, de cashewnoten, peper en eventueel zout toe. Bak in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig. Neem de pan van het vuur. Schep 2 el citroensap en de snijbiet door de groenten en laat al omscheppend in 3 min. slinken. Bestrooi met het broodkruim en serveer.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Snijbiet met aspergebroccoli en broodkruim
Snijbiet heeft wel wat weg van spinazie. Heerlijk in dit oosterse gerecht met kokosmelk.

bijgerecht
4 personen
415 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de korstjes van het brood en snijd de sneetjes in kleine stukjes. Snijd de uien in halve ringen, de knoflook fijn en de aspergebroccoli in 2 gelijke stukken. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het venkelzaad 3 min. Doe in de vijzel en maal fijn. Hak de cashewnoten grof. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en curry 2 min. Voeg de aspergebroccoli, peper en eventueel zout toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de kokosmelk toe en warm 5 min.
Verhit ondertussen de rest van de olie in de koekenpan en voeg het brood, citroenrasp, venkelzaad, de cashewnoten, peper en eventueel zout toe. Bak in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig. Neem de pan van het vuur. Schep 2 el citroensap en de snijbiet door de groenten en laat al omscheppend in 3 min. slinken. Bestrooi met het broodkruim en serveer.
bewaartip:Je kunt de groenten ook koud eten. Bewaar het broodkruim apart en bestrooi het gerecht vlak voor het serveren ermee.
combinatietip:Lekker met gegrilde schelvis.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)4 sneetjes tijgerbrood wit
2 rode uien
3 tenen knoflook
200 g aspergebroccoli
1 citroen
1 el venkelzaad
4 el ongezouten cashewnoten
6 el arachideolie
1 el Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras
200 ml kokosmelk
150 g snijbiet
Dit heb je nodig
vijzel