Sa­la­de van zoe­te aard­ap­pel met ce­vi­che­dres­sing

De pittige dressing past perfect bij het zoete van de aardappel en de winterpeen.

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans bijgerecht De pittige dressing past perfect bij het zoete van de aardappel en de winterpeen. 4 personen
2 18

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de zoete aardappelen en peen. Snijd ze met de keukenmachine in dunne plakken. Kook de aardappel en peen 2 min. en giet af.
  2. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Doe het rasp in een kom. Snijd de sjalotten in flinterdunne ringen. Doe bij het rasp. Voeg 4 el citroensap en de olie toe. Breng eventueel op smaak met zout.
  3. Snijd de korianderblaadjes fijn. Doe de helft samen met de chilipeper bij het rasp en sap.
  4. Leg de aardappel en peen op een schaal. Schenk er de cevichedressing over. Garneer met de granaatappelpitjes en rest van de korianderblaadjes.

serveertip:

Lekker met gebakken entrecote of zalmfilet.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 50 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Salade van zoete aardappel met cevichedressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de van zoe­te aard­ap­pel met ce­vi­che­dres­sing

1
  • 400 g zoete aardappelen
  • 100 g winterpeen

Schil de zoete aardappelen en peen. Snijd ze met de keukenmachine in dunne plakken.

2

Kook de aardappel en peen 2 min. en giet af.

3
  • 1 citroen
  • 2 sjalotten

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Doe het rasp in een kom. Snijd de sjalotten in flinterdunne ringen. Doe bij het rasp.

4
  • 4 el extra vierge olijfolie

Voeg 4 el citroensap en de olie toe. Breng eventueel op smaak met zout.

5
  • 4 takjes koriander
  • 1 tl chilipeper

Snijd de korianderblaadjes fijn. Doe de helft samen met de chilipeper bij het rasp en sap.

6
  • 125 g granaatappelpitjes

Leg de aardappel en peen op een schaal. Schenk er de cevichedressing over. Garneer met de granaatappelpitjes en rest van de korianderblaadjes. Lekker!

serveertip:

Lekker met gebakken entrecote of zalmfilet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.