Vanille-kaneelcheesecake met dadel-notenbodem
De bodem van deze zalige glutenvrije cheesecake bestaat uit dadels en cashewnoten.

Advertentie
Ingrediënten
- 200 g verse dadels
- 200 g ongezouten cashewnoten
- ½ tl zout
- 400 g MonChou (verse roomkaas)
- 1 vanillestokje
- 1 tl gemalen kaneel
- 100 g lichtbruine basterdsuiker
- 200 ml verse slagroom
- 1 tl cacaopoeder
Keukenspullen
- springvorm (∅ 24 cm)
- bakpapier
- keukenmachine
Advertentie
Bereiden
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Ontpit de dadels en doe ze met de cashewnoten en het zout in de kom van de keukenmachine. Maal fijn. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de springvorm en duw aan met de bolle kant van een lepel. Zet tot gebruik in de koelkast.
- Klop de roomkaas in een kom los met een mixer. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit met de punt van een mes. Voeg het merg toe aan de roomkaas. Doe de kaneel en de basterdsuiker bij de kaas en klop tot een egaal mengsel.
- Klop in een andere kom de slagroom stijf. Meng de slagroom met een spatel voorzichtig door de roomkaas. Schep het mengsel in de springvorm en strijk glad met een spatel of paletmes. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
- Snijd de taart rondom voorzichtig los van de springvorm en verwijder de ring van de springvorm. Knip 4 stroken bakpapier van 3 cm breed. Leg ze 3 cm uit elkaar op de taart. Bestuif de taart met behulp van een zeef met een dun laagje cacao en verwijder voorzichtig de stroken bakpapier. Zo ontstaat een mooi streeppatroon.

Vanille-kaneelcheesecake met dadel-notenbodem
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 325 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 18 g
-
vet 25 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 70 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Vanille-kaneelcheesecake met dadel-notenbodem
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vanille-kaneelcheesecake met dadel-notenbodem

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.

- 200 g verse dadels
- 200 g ongezouten cashewnoten
- ½ tl zout
Ontpit de dadels en doe ze met de cashewnoten en het zout in de kom van de keukenmachine. Maal fijn.

Verdeel het mengsel gelijkmatig over de springvorm en duw aan met de bolle kant van een lepel. Zet tot gebruik in de koelkast.

- 400 g MonChou (verse roomkaas)
Klop de roomkaas in een kom los met een mixer.

- 1 vanillestokje
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit met de punt van een mes. Voeg het merg toe aan de roomkaas.

- 1 tl gemalen kaneel
- 100 g lichtbruine basterdsuiker
Doe de kaneel en de basterdsuiker bij de kaas en klop tot een egaal mengsel.

- 200 ml verse slagroom
Klop in een andere kom de slagroom stijf. Meng de slagroom met een spatel voorzichtig door de roomkaas.

Schep het mengsel in de springvorm en strijk glad met een spatel of paletmes. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

- 1 tl cacaopoeder
Snijd de taart rondom voorzichtig los van de springvorm en verwijder de ring van de springvorm.

Knip 4 stroken bakpapier van 3 cm breed. Leg ze 3 cm uit elkaar op de taart.

Bestuif de taart met behulp van een zeef met een dun laagje cacao en verwijder voorzichtig de stroken bakpapier. Zo ontstaat een mooi streeppatroon.

Lekker!