bewaar
Spicy chickenwings
Spicy chickenwings
bewaar

Spicy chickenwings

Kippetjes uit de oven in een krokant jasje. Met je handen eten mag.

15 min. bereiden
40 min. oventijd
1 uur 30 min. wachten
redelijk pittig
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6

bosuien

5 tenen

knoflook

3 el

donkere basterdsuiker

3 tl

Louisiana Gold red pepper sauce

5 tl

piment

3 tl

gemalen laurier

3 tl

gedroogde tijm

75 ml

appelciderazijn

4 el

zonnebloemolie

2 tl

zout

1½ kg

AH scharrel kippenvleugels

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • bakpapier

Kippetjes uit de oven in een krokant jasje. Met je handen eten mag.

Aan de slag

1

Snijd de bosuitjes in stukken en doe samen met de knoflook in de keukenmachine. Voeg de suiker, red pepper sauce, piment, laurier, tijm, azijn, olie en het zout toe en maal fijn tot marinade.

2

Doe de kippenvleugels in een kom, schep de marinade erdoor en laat afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.

3

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Verdeel de kippenvleugels over een met bakpapier beklede bakplaat en laat op kamertemperatuur komen. Bak de kippenvleugels in ca. 40 min. gaar in het midden van de oven. Keer elke 10 min. Als het vlees te donker wordt, dek het dan af met aluminiumfolie. Serveer de kip warm of op kamertemperatuur. Lekker met ananasstukjes, limoenpartjes en tomatensalsa.

tip

bereidingstipJe kunt de kippenvleugels 1 dag van tevoren marineren. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat voor het bakken op kamertemperatuur komen. Verwarm afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 min. in de oven op 150 °C.

Spicy chickenwings

Instructievideo - 02:00 min.