
Spicy chickenwings
Kippetjes uit de oven in een krokant jasje. Met je handen eten mag.
Ingrediënten
4 personen
6
bosuien
5 tenen
knoflook
3 el
donkere basterdsuiker
3 tl
Louisiana Gold red pepper sauce
5 tl
piment
3 tl
gemalen laurier
3 tl
gedroogde tijm
75 ml
appelciderazijn
4 el
zonnebloemolie
2 tl
zout
1½ kg
AH scharrel kippenvleugels
Dit heb je nodig
keukenmachine
bakpapier
Aan de slag
Snijd de bosuitjes in stukken en doe samen met de knoflook in de keukenmachine. Voeg de suiker, red pepper sauce, piment, laurier, tijm, azijn, olie en het zout toe en maal fijn tot marinade.
Doe de kippenvleugels in een kom, schep de marinade erdoor en laat afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Verdeel de kippenvleugels over een met bakpapier beklede bakplaat en laat op kamertemperatuur komen. Bak de kippenvleugels in ca. 40 min. gaar in het midden van de oven. Keer elke 10 min. Als het vlees te donker wordt, dek het dan af met aluminiumfolie. Serveer de kip warm of op kamertemperatuur. Lekker met ananasstukjes, limoenpartjes en tomatensalsa.
bereidingstipJe kunt de kippenvleugels 1 dag van tevoren marineren. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat voor het bakken op kamertemperatuur komen. Verwarm afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 min. in de oven op 150 °C.
Spicy chickenwings
Instructievideo - 02:00 min.