bewaar
Thaise kipnoedels met aubergine
Thaise kipnoedels met aubergine
bewaar

Thaise kipnoedels met aubergine

Een pittig wokgerecht voor een Aziatisch avondje.

15 min. bereiden
68waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

380 g

kipfilet

1

aubergine

250 g

koelverse gebroken sperzieboon

300 g

Honig roerbakmie

2 el

wokolie

100 ml

Fairtrade Original woksaus soy ginger

15 g

verse koriander

Een pittig wokgerecht voor een Aziatisch avondje.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Snijd de kipfilet en aubergine in blokjes. Kook de sperziebonen in water met zout in 6 min. beetgaar. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok en fruit de ui 1 min. Voeg de kip toe en bak in 3 min. bruin.

2

Voeg de aubergine toe aan de kip en bak nog 4 min. Voeg de sperziebonen en woksaus toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper.

3

Snijd de koriander grof. Verdeel de mie over kommen. Schep de kip en groenten erop en bestrooi met de koriander.

tip

variatietipLiever vegetarisch? Vervang de kip dan door 360 g pittige tofu roerbakreepjes.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.