
Thaise kipnoedels met aubergine
Een pittig wokgerecht voor een Aziatisch avondje.
Ingrediënten
4 personen
1
ui
380 g
kipfilet
1
aubergine
250 g
koelverse gebroken sperzieboon
300 g
Honig roerbakmie
2 el
wokolie
100 ml
Fairtrade Original woksaus soy ginger
15 g
verse koriander
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de kipfilet en aubergine in blokjes. Kook de sperziebonen in water met zout in 6 min. beetgaar. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok en fruit de ui 1 min. Voeg de kip toe en bak in 3 min. bruin.
Voeg de aubergine toe aan de kip en bak nog 4 min. Voeg de sperziebonen en woksaus toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper.
Snijd de koriander grof. Verdeel de mie over kommen. Schep de kip en groenten erop en bestrooi met de koriander.
variatietipLiever vegetarisch? Vervang de kip dan door 360 g pittige tofu roerbakreepjes.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.