bewaar
Runderballetjes met gelepaprikasaus
Runderballetjes met gelepaprikasaus
bewaar

Runderballetjes met gelepaprikasaus

Je proeft pijnboompitten in de gehaktballetjes én in de saus

30 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

80 g

pijnboompitten

15 g

verse basilicum

300 g

ambachtelijk gekruid rundergehakt

1

middelgroot ei

10 el

traditionele olijfolie

2

knoflook

1 tl

komijn

600 g

aardappelpartjes met schil

456 g

geroosterde gele paprika's in pot

Je proeft pijnboompitten in de gehaktballetjes én in de saus

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Haal de blaadjes basilicum van de takjes en snijd fijn. Meng het gehakt met de pijnboompitten, het basilicum en het ei.Vorm er met vochtige handen 3 balletjes per persoon van. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 10 min. rondom goudbruin en gaar.

2

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een andere koekenpan en bak de knoflook en komijn 30 sec. op middelhoog vuur. Doe in een vuurvaste kom. Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak de aardappelpartjes in 12 min. goudbruin. Voeg ondertussen de paprika en pijnboompitten toe aan het mengsel in de vuurvaste kom. Pureer met de staafmixer tot een dikke saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Serveer de gehaktballetjes met de paprikasaus en aardappelpartjes. Garneer met het basilicum.

tip

combinatietipLekker met een groene salade.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.