bewaar
Huevos rancheros met witte kaas
Huevos rancheros met witte kaas
bewaar

Huevos rancheros met witte kaas

De Mexicanen eten dit eigerecht met bonen elke ochtend: stevig begin van de dag!

20 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

tomatenblokjes

300 g

salsasaus mild

400 g

zwarte bonen

4

middelgrote eieren

4

meergranen tortillawraps

100 g

witte kaas

De Mexicanen eten dit eigerecht met bonen elke ochtend: stevig begin van de dag!

Aan de slag

1

Doe de tomatenblokjes en salsasaus in een pan en breng aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken. Verhit ondertussen in een andere pan de zwarte bonen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Breng ondertussen in een pan een laag van 6 cm water tegen de kook aan. Bekleed de binnenkant van 4 kommetjes of kopjes royaal met vershoudfolie. Breek boven elk kommetje een ei en draai de folie dicht. Laat de foliepakketjes met eieren een voor een in het water zakken en pocheer de eieren 4 min. Neem met een schuimspaan uit de pan en verwijder de folie voorzichtig.

3

Verhit de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep er wat salsa, bonen en het ei op. Verkruimel de kaas erboven

tip

variatietipHoud je van pittig? Gebruik dan salsasaus hot.