Spinaziesalade met bacon & cashewnoten
Spinazie is ook heel geschikt om als sla te eten. Lekker met knapperige cashewnoten!
11 ingrediënten
Aan de slag
Doe de zilveruitjes met het vocht in een steelpan. Voeg de ketchup, basterdsuiker en kerriepoeder toe en breng aan de kook. Kook in 5 min. in tot een chutney en neem van het vuur. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de bacon in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de eieren in het achtergebleven bakvet.
Verdeel de spinazie over een ruime kom per persoon. Schaaf de komkommer in de lengte in lange plakken en verdeel over de kommen. Verkruimel de bacon boven de kommen en schep de chutney op de salade. Leg op elke salade een gebakken ei en bestrooi met de cashewnoten. Serveer met het stokbrood.
Spinaziesalade met bacon & cashewnoten
Spinazie is ook heel geschikt om als sla te eten. Lekker met knapperige cashewnoten!
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe de zilveruitjes met het vocht in een steelpan. Voeg de ketchup, basterdsuiker en kerriepoeder toe en breng aan de kook. Kook in 5 min. in tot een chutney en neem van het vuur. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de bacon in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de eieren in het achtergebleven bakvet.
Verdeel de spinazie over een ruime kom per persoon. Schaaf de komkommer in de lengte in lange plakken en verdeel over de kommen. Verkruimel de bacon boven de kommen en schep de chutney op de salade. Leg op elke salade een gebakken ei en bestrooi met de cashewnoten. Serveer met het stokbrood.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
320 g zilveruitjes
4 el ketchup
2 el donkere basterdsuiker
2 tl kerriepoeder
1 el zonnebloemolie
200 g bacon
4 middelgrote scharreleieren
400 g verse spinazie
1 komkommer
100 g gezouten cashewnoten
1 stokbrood wit
Dit heb je nodig
keukenpapier