bewaar
Spinaziesalade met bacon & cashewnoten
Spinaziesalade met bacon & cashewnoten
bewaar

Spinaziesalade met bacon & cashewnoten

Spinazie is ook heel geschikt om als sla te eten. Lekker met knapperige cashewnoten!

15 min. bereiden
272waarderingen

Ingrediënten

4 personen

320 g

zilveruitjes

4 el

ketchup

2 el

donkere basterdsuiker

2 tl

kerriepoeder

1 el

zonnebloemolie

200 g

bacon

4

middelgrote eieren

400 g

verse spinazie

1

komkommer

100 g

gezouten cashewnoten

1

stokbrood wit

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Spinazie is ook heel geschikt om als sla te eten. Lekker met knapperige cashewnoten!

Aan de slag

1

Doe de zilveruitjes met het vocht in een steelpan. Voeg de ketchup, basterdsuiker en kerriepoeder toe en breng aan de kook. Kook in 5 min. in tot een chutney en neem van het vuur. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de bacon in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de eieren in het achtergebleven bakvet.

2

Verdeel de spinazie over een ruime kom per persoon. Schaaf de komkommer in de lengte in lange plakken en verdeel over de kommen. Verkruimel de bacon boven de kommen en schep de chutney op de salade. Leg op elke salade een gebakken ei en bestrooi met de cashewnoten. Serveer met het stokbrood.

tip

variatietipWil je het zoutgehalte verminderen? Gebruik dan ongezouten cashewnoten in plaats van gezouten.