Spi­na­zie­sa­la­de met ba­con & cas­hew­no­ten

Spinazie is ook heel geschikt om als sla te eten. Lekker met knapperige cashewnoten!

(204)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Spinazie is ook heel geschikt om als sla te eten. Lekker met knapperige cashewnoten! 4 personen
4 204

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de zilveruitjes met het vocht in een steelpan. Voeg de ketchup, basterdsuiker en kerriepoeder toe en breng aan de kook. Kook in 5 min. in tot een chutney en neem van het vuur. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de bacon in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de eieren in het achtergebleven bakvet.
  2. Verdeel de spinazie over een ruime kom per persoon. Schaaf de komkommer in de lengte in lange plakken en verdeel over de kommen. Verkruimel de bacon boven de kommen en schep de chutney op de salade. Leg op elke salade een gebakken ei en bestrooi met de cashewnoten. Serveer met het stokbrood.

variatietip:

Wil je het zoutgehalte verminderen? Gebruik dan ongezouten cashewnoten in plaats van gezouten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.520 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Spinaziesalade met bacon & cashewnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­sa­la­de met ba­con & cas­hew­no­ten

1
1
  • 320 g zilveruitjes

Doe de zilveruitjes met het vocht in een steelpan.

2
2
  • 4 el ketchup
  • 2 el donkere basterdsuiker
  • 2 tl kerriepoeder

Voeg de ketchup, basterdsuiker en kerriepoeder toe en breng aan de kook. Kook in 5 min. in tot een chutney en neem van het vuur.

3
3
  • 1 el zonnebloemolie
  • 200 g bacon

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de bacon in 5 min. krokant.

4
4
  • 4 eieren

Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de eieren in het achtergebleven bakvet.

5
5
  • 400 g spinazie
  • 1 komkommer

Verdeel de spinazie over een ruime kom per persoon. Schaaf de komkommer in de lengte in lange plakken en verdeel over de kommen.

6
6

Verkruimel de bacon boven de kommen en schep de chutney op de salade.

7
7
  • 100 g gezouten cashewnoten
  • 1 wit stokbrood

Leg op elke salade een gebakken ei en bestrooi met de cashewnoten. Serveer met het stokbrood.

variatietip:

Wil je het zoutgehalte verminderen? Gebruik dan ongezouten cashewnoten in plaats van gezouten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.