bewaar
Ovenomelet met bloemkool
Ovenomelet met bloemkool
bewaar

Ovenomelet met bloemkool

Dagje zonder brood, pasta of rijst is een feestje met deze lekker hartige omelet.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
79waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

bloemkool

6 el

traditionele olijfolie

6

middelgrote eieren

60 ml

halfvolle melk

150 g

belegen boerenkaas 48+

360 g

snoepgroente tomatenmix

150 g

rucola slamelange

120 g

verse granaatappelpitjes

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 20 cm)

Dagje zonder brood, pasta of rijst is een feestje met deze lekker hartige omelet.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de bloemkool in roosjes, snijd in kwarten en kook 3 min. Giet de bloemkool af en laat uitlekken in een vergiet.

2

Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de bloemkool op middelhoog vuur in 5 min. lichtbruin.

3

Breek de eieren boven een ruime kom en klop de melk erdoor. Rasp de kaas en voeg de helft toe aan het eier-melkmengsel. Roer door. Vet de ovenschaal in, schenk het mengsel erin en doe de bloemkool erbij. Halveer de tomaten en verdeel ze met de rest van de kaas over de ovenschaal. Bak de omelet in ca. 20 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven.

4

Meng ondertussen de rest van de olie, de sla en granaatappelpitjes in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de omelet uit de oven en serveer met de salade.