Asperges met beenham en krieltjes
Fris en lichtpittig door de waterkers, sjalot en peterseliesaus

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg verse witte asperges
- 1 sjalot
- 500 g krieltjes
- 1 pakje saus voor asperges (37 g)
- 25 g ongezouten roomboter
- 15 g verse peterselie
- 75 g waterkers
- 150 g gebraden beenham
Advertentie
Bereiden
- Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de asperges in 12 min. beetgaar. Snipper ondertussen de sjalot. Kook ondertussen de krieltjes in water met zout in 12 min. gaar. Giet de asperges af en vang 200 ml kookvocht op.
- Bereid de aspergesaus met het kookvocht en de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de blaadjes van de takjes peterselie en snijd fijn. Voeg toe aan de saus en breng de saus op smaak met peper.
- Verdeel de asperges, waterkers en sjalot over de borden. Leg er de ham bij. Schenk de peterseliesaus erover. Serveer met de krieltjes.
variatietip:
Vervang de beenham door gebraden fricandeau of rosbief (vleeswaren).

Asperges schillen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 285 kcal
- eiwit 12 g
- koolhydraten 33 g
-
vet 10 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 570 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Asperges met beenham en krieltjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Asperges met beenham en krieltjes
- 1 kg verse witte asperges
- 1 sjalot
- 500 g krieltjes
Kook ondertussen de krieltjes in water met zout in 12 min. gaar.
Giet de asperges af en vang 200 ml kookvocht op.
- 1 pakje saus voor asperges
- 25 g ongezouten roomboter
Bereid de aspergesaus met het kookvocht en de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 15 g verse peterselie
Haal de blaadjes van de takjes peterselie en snijd fijn. Voeg toe aan de saus en breng de saus op smaak met peper.
- 75 g waterkers
- 150 g gebraden beenham
Verdeel de asperges, waterkers en sjalot over 4 borden. Leg er de ham bij. Schenk de peterseliesaus erover. Serveer met de krieltjes.
variatietip:
Vervang de beenham door gebraden fricandeau of rosbief (vleeswaren).