To­scaan­se frit­ta­ta & sa­la­de

De groenten worden gegrild, daardoor krijgen ze een intensere smaak.

(41) waardeer
mediterraan hoofdgerecht De groenten worden gegrild, daardoor krijgen ze een intensere smaak. 4 personen
2 41

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de paprika in reepjes en de ui in ringen. Schep de paprika en aspergebroccoli om met 1/4 van de olie, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan. Rooster de groenten in 2 porties in 4 min. rondom beetgaar. Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en bak de frittata (groenteomelet) in 7 min. goudbruin. Keer regelmatig.
  2. Verwarm de tomatensaus in een steelpan, de saus mag niet koken. Meng de gegrilde groenten, de rest van de olie, de ui en slamelange tot salade. Breng op smaak met peper.
  3. Schaaf de Grana Padano. Verdeel de salade over de borden. Leg er een frittata bij. Schep de tomatensaus over de frittata. Bestrooi met de kaas.

variatietip:

Geef de salade een extra mediterrane smaak met 75 g zwarte olijven.

video

Groen­ten gril­len en roos­te­ren

Instructievideo - 00:50 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 975 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Toscaanse frittata & salade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­scaan­se frit­ta­ta & sa­la­de

1
1
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui

Snijd de paprika in reepjes en de ui in ringen.

2
2
  • 200 g aspergebroccoli
  • 2 el traditionele olijfolie

Schep de paprika en aspergebroccoli om met de olie, peper en eventueel zout.

3
3

Verhit de grillpan. Rooster de groenten in 2 porties in 4 min. rondom beetgaar.

4
4
  • 4 AH vega frittata pomodoro
  • 3 el traditionele olijfolie

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de frittata (groenteomelet) in 7 min. goudbruin. Keer regelmatig.

5
5
  • 260 g tomatensaus Toscana

Verwarm de tomatensaus in een steelpan, de saus mag niet koken.

6
6
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 150 g rucolaslamelange

Meng de gegrilde groenten, de rest van de olie, de ui en slamelange tot salade. Breng op smaak met peper.

7
7
  • 50 g Grana Padano kazen

Schaaf de Grana Padano. Verdeel de salade over 4 borden. Leg er een frittata bij. Schep de tomatensaus over de frittata. Bestrooi met de kaas.

variatietip:

Geef de salade een extra mediterrane smaak met 75 g zwarte olijven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.