bewaar
Caribische vis met groene pilav
Caribische vis met groene pilav
bewaar

Caribische vis met groene pilav

Dit kruidige rijstgerecht met komijn en peterselie brengt je in Caribische sferen.

15 min. bereiden
118waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

groene paprika's

4 el

traditionele olijfolie

250 g

verse gesneden snijbonen

300 g

zilvervliesrijst

2 tl

gemalen komijn

800 ml

kippenbouillon van tablet

300 g

verse pangasiusfilet

3 tl

Caribbean Spice specerijenmelange

20 g

verse platte peterselie

Dit kruidige rijstgerecht met komijn en peterselie brengt je in Caribische sferen.

Aan de slag

1

Snijd de steelaanzet van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika's in stukjes. Verhit 2 el olie in een hapjespan. Bak de paprika en bonen 2 min. Schep de rijst en komijn erdoor. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook het rijstmengsel afgedekt op matig vuur in 8 min. gaar.

2

Bestrooi ondertussen de visfilet met de specerijenmelange. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de vis in 3 min. per kant goudbruin en gaar.

3

Snijd de blaadjes peterselie fijn en schep dit samen met peper en eventueel zout door de rijst. Schep de rijst (pilav) op de borden. Serveer met de vis met Caribische kruiden.

tip

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.