bewaar
Ontbijtpannenkoekjes met blauwe bessen
Ontbijtpannenkoekjes met blauwe bessen
bewaar

Ontbijtpannenkoekjes met blauwe bessen

Een Amerikaanse klassieker: voor een perfecte start van je lange weekend.

35 min. bereiden
90waarderingen

Ingrediënten

16 porties

3

middelgroot ei

125 g

boekweitmeel

1 tl

bakpoeder

150 ml

halfvolle melk

2 el

rietsuiker

50 g

ongezouten roomboter

150 g

verse blauwe bessen

Een Amerikaanse klassieker: voor een perfecte start van je lange weekend.

Aan de slag

1

Splits de eieren. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en de eidooiers in een beslagkom. Zeef het meel en de bakpoeder boven de beslagkom met eidooiers en klop met een garde de melk erdoor tot een glad beslag. Klop de suiker erdoor.

2

Zorg dat de gardes van de mixer vetvrij zijn. Klop de eiwitten in 5 min. stijf. Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag.

3

Smelt een klontje boter in een grote koekenpan en schep er 3 of 4 hoopjes beslag van Ø 8 cm in. Leg op het ongare beslag een paar blauwe bessen. Bak de pannenkoekjes in 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo door tot het beslag op is. Serveer direct.

serveertipLekker met een klontje gezouten boter en schenkhoning.

Ontbijtpannenkoekjes met blauwe bessen

Instructievideo - 02:23 min.