Brood­je vis­sticks met erw­ten­pu­ree

Een keer wat anders dan een hamburger? Probeer dit broodje met vissticks.

(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Een keer wat anders dan een hamburger? Probeer dit broodje met vissticks. 4 personen
3 58

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de bevroren vissticks in 12 min. goudbruin. Keer regelmatig. Doe ondertussen de kool met de rozijnen en dressing in een schaal en meng goed door elkaar. Kook de tuinerwten in 4 min. in water met eventueel zout beetgaar. Giet af, doe in een hoge kom en pureer met de staafmixer tot een puree. Roer de zuivelspread erdoor Halveer de broodjes en bestrijk de onderste helften met erwtenpuree. Verdeel er wat veldsla over en leg op elke helft 3 vissticks. Dek af met de bovenste helften van de broodjes. Serveer met de koolsalade en de erwtenpuree en veldsla.

combinatietip:

Je kunt natuurlijk ook andere witte (of bruine) bollen gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Broodje vissticks met erwtenpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­je vis­sticks met erw­ten­pu­ree

1
1
  • 2 el zonnebloemolie
  • 12 vissticks

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de bevroren vissticks in 12 min. goudbruin. Keer regelmatig.

2
2
  • 300 g gesneden witte kool
  • 3 el blanke rozijnen
  • 4 el yoghurtdressing bieslook

Doe ondertussen de kool met de rozijnen en dressing in een schaal en meng goed door elkaar.

3
3
  • 450 g tuinerwten
  • 200 g zuivelspread bieslook light

Kook de tuinerwten in 4 min. in water met eventueel zout beetgaar. Giet af, doe in een hoge kom en pureer met de staafmixer tot een puree. Roer de zuivelspread erdoor.

4
4
  • 4 vloerkadetten
  • 75 g veldsla

Halveer de broodjes en bestrijk de onderste helften met erwtenpuree. Verdeel er wat veldsla over en leg op elke helft 3 vissticks.

5
5

Dek af met de bovenste helften van de broodjes. Serveer met de koolsalade en de erwtenpuree en veldsla.

combinatietip:

Je kunt natuurlijk ook andere witte (of bruine) bollen gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.