Snel­le pho met mi­hoen en bief­stuk

Vietnamezen gebruiken in hun nationale gerecht pho veel zoete specerijen als kruidnagel en kaneel.

(341) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Vietnamezen gebruiken in hun nationale gerecht pho veel zoete specerijen als kruidnagel en kaneel. 4 personen
3 341

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de bouillon aan de kook in een soeppan of wok. Schil de gember en snijd deze in flinterdunne plakjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.
  2. Voeg de gember, rode peper, kruidnagels, het kaneelstokje en steranijs toe aan de bouillon en laat op laag vuur met de deksel op de pan 20 min. trekken. Verwijder de kruidnagels, het kaneelstokje en de steranijs. Kook de mihoen in 3 min. gaar in de soep. Voeg na 1 min. de wokgroente toe. Snijd ondertussen de biefstuk in heel dunne plakjes.
  3. Breng de soep op smaak met de vissaus. Schep in kommen en verdeel de plakjes biefstuk erover.

bereidingstip:

De truc om biefstuk flinterdun te snijden: leg hem eerst 20 minuten in de vriezer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 1.400 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Snelle pho met mihoen en biefstuk

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le pho met mi­hoen en bief­stuk

1
1
  • 1½ liter rundvleesbouillon van tablet
  • 5 cm verse gember

Breng de bouillon aan de kook in een soeppan of wok. Schil de gember en snijd deze in flinterdunne plakjes.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

2
2
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

3
3
  • 2 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 2 stuks steranijsjes

Voeg de gember, rode peper, kruidnagels, het kaneelstokje en steranijs toe aan de bouillon en laat op laag vuur met de deksel op de pan 20 min. trekken.

4
4
  • 125 g mihoen

Verwijder de kruidnagels, het kaneelstokje en de steranijs. Kook de mihoen in 3 min. gaar in de soep.

5
5
  • 400 g Chinese wokgroente kool & sugarsnaps
  • 300 g biefstukken

Voeg na 1 min. de wokgroente toe. Snijd ondertussen de biefstuk in heel dunne plakjes.

6
6
  • 2 el vissaus

Breng de soep op smaak met de vissaus. Schep in kommen en verdeel de plakjes biefstuk erover.

bereidingstip:

De truc om biefstuk flinterdun te snijden: leg hem eerst 20 minuten in de vriezer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.