bewaar
Snelle pho met mihoen en biefstuk
Snelle pho met mihoen en biefstuk
bewaar

Snelle pho met mihoen en biefstuk

Vietnamezen gebruiken in hun nationale gerecht pho veel zoete specerijen als kruidnagel en kaneel.

10 min. bereiden
20 min. wachten
redelijk pittig
361waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ liter

rundvleesbouillon van tablet

5 cm

verse gember

1

rode peper

2

kruidnagels

1

kaneelstokje

2 stuks

steranijs

125 g

mihoen

400 g

Chinese wokgroente kool & sugarsnaps

300 g

biefstuk

2 el

vissaus

Vietnamezen gebruiken in hun nationale gerecht pho veel zoete specerijen als kruidnagel en kaneel.

Aan de slag

1

Breng de bouillon aan de kook in een soeppan of wok. Schil de gember en snijd deze in flinterdunne plakjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.

2

Voeg de gember, rode peper, kruidnagels, het kaneelstokje en steranijs toe aan de bouillon en laat op laag vuur met de deksel op de pan 20 min. trekken. Verwijder de kruidnagels, het kaneelstokje en de steranijs. Kook de mihoen in 3 min. gaar in de soep. Voeg na 1 min. de wokgroente toe. Snijd ondertussen de biefstuk in heel dunne plakjes.

3

Breng de soep op smaak met de vissaus. Schep in kommen en verdeel de plakjes biefstuk erover.

tip

bereidingstipDe truc om biefstuk flinterdun te snijden: leg hem eerst 20 minuten in de vriezer.