Mi­hoen­sa­la­de met man­go en gar­na­len

Garnalen en mihoen gaan bijzonder goed samen. Extra kruidig door de chilisaus en koriander.

(140) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Garnalen en mihoen gaan bijzonder goed samen. Extra kruidig door de chilisaus en koriander. 4 personen
3 140

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel in een vergiet onder koud stromend water. Laat uitlekken.
  2. Was de komkommer. Halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Maak de paprika schoon en snijd in dunne reepjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Snijd de plakken in repen.
  3. Meng de chilisaus, sesamolie, vissaus en rijstolie in een kom. Meng de mihoen, mango en komkommer erdoor. Snijd de koriander fijn en strooi met de garnalen over de salade.

variatietip:

Liever vlees dan vis? Vervang de garnalen dan door 200 g in reepjes gesneden rosbief.

video

Man­go snij­den

Instructievideo - 01:02 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 685 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Mihoensalade met mango en garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­hoen­sa­la­de met man­go en gar­na­len

1
1
  • 150 g mihoen

Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel in een vergiet onder koud stromend water. Laat uitlekken.

2
2
  • 1 komkommer

Was de komkommer. Halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.

3
3
  • 1 zoete puntpaprika
  • 2 eetrijpe mango's

Maak de paprika schoon en snijd in dunne reepjes. Schil vervolgens de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Snijd de plakken in repen.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 4 el Thaise zoete chilisaus
  • 2 tl sesamolie
  • 1 tl vissaus
  • 1 el King rijstolie

Meng de chilisaus, sesamolie, vissaus en rijstolie in een kom. Meng de mihoen, mango en komkommer erdoor.

5
5
  • 250 g koelverse voorgekookte garnalen
  • 15 g verse koriander

Snijd de koriander fijn en strooi met de garnalen over de salade.

variatietip:

Liever vlees dan vis? Vervang de garnalen dan door 200 g in reepjes gesneden rosbief.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.