bewaar
Soto ajam
Soto ajam
bewaar

Soto ajam

Zo'n rijkgevulde (en goed gekruide!) maaltijdsoep mag op de Indische rijsttafel niet ontbreken.

35 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
120waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

scharrelkip

3 liter

kraanwater

3

kippenbouillontabletten

200 g

vastkokende aardappel

4

middelgrote eieren

2 el

ketjap manis

100 g

Kokki Djawa boemboe soto

400 g

koelverse gekookte pandanrijst

1

citroen

125 g

taugé

40 g

selderij

50 g

gebakken uitjes

Zo'n rijkgevulde (en goed gekruide!) maaltijdsoep mag op de Indische rijsttafel niet ontbreken.

Aan de slag

1

Breng de kip met het water en de bouillontabletten aan de kook. Zet het vuur laag en laat in 1 uur en 30 min. gaar worden. Schil ondertussen de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af en laat afkoelen. Kook de eieren in 8 min. hard en laat schrikken.

2

Neem de kip uit de pan en laat 30 min. afkoelen. Haal het vel en vlees van de kip. Snijd beide in stukjes. Voeg de kip met de boemboe toe aan de bouillon en verwarm op laag vuur. Breng op smaak met de ketjap.

3

Verwarm de rijst en doe in een schaal. Pel de eieren en snijd ze in kwarten. Snijd de aardappelen in blokjes. Snijd de citroen in partjes en de selderij fijn. Doe de aardappelen, eieren, rijst, taugé, citroen, selderij en gebakken uitjes in aparte kommetjes.

4

Laat iedereen aan tafel wat rijst, aardappelen, taugé en ei in een kom doen. Schep daar de soep op en bestrooi met de uitjes en selderij. Knijp naar smaak wat citroensap uit boven de soep.

tip

Ei koken

Instructievideo - 01:51 min.