Sa­té ba­bi

Saté? Die maak je gewoon zelf! Deze variant met varkensvlees is heerlijk gekruid en gril je liefst op de barbecue.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 275 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(145) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Saté? Die maak je gewoon zelf! Deze variant met varkensvlees is heerlijk gekruid en gril je liefst op de barbecue. 4 personen
4 145

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 12 sateprikkers
  • barbecue of grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook en ui zeer fijn. Snijd het karbonadevlees van het bot en snijd in stukjes van 1 cm. Meng de knoflook en ui in een kom met de ketjap, olie, sambal, laos, koriander en gemberpoeder. Schep het vlees erdoor en laat minimaal 1 uur (maximaal 12 uur) marineren. Week de satéprikkers minimaal 30 minuten in water.
  2. Steek, als je de barbecue gebruikt, deze alvast aan. Rijg het vlees aan de satéprikkers. Verhit, als je geen barbecue gebruikt, de grillpan. Gril de saté babi in 10 min. gaar. Keer regelmatig. Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de saté babi met de satésaus.

combinatietip:

Maak er een compleet hoofdgerecht van met rijst en komkommersalade of met 10-minutennasi met ham en gebakken ei. Kijk elders op deze website voor het recept.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Saté babi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­té ba­bi

1
1
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 360 g schouderkarbonaden

Snijd de knoflook en ui zeer fijn. Snijd het karbonadevlees van het bot en snijd in stukjes van 1 cm.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 5 el ketjap manis
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el sambal manis
  • 1 tl gemalen laos
  • 1 tl Ketoembar gemalen koriander
  • 1 tl gemalen gember

Meng de knoflook en ui in een kom met de ketjap, olie, sambal, laos, koriander en gemberpoeder.

3
3

Schep het vlees erdoor en laat minimaal 1 uur (maximaal 12 uur) marineren. Week de satéprikkers minimaal 30 minuten in water.

4
4

Steek, als je de barbecue gebruikt, deze alvast aan. Rijg het vlees aan de satéprikkers. Verhit, als je geen barbecue gebruikt, de grillpan.

Vlees grillen op de barbecue

Instructievideo

02:53 min.

5
5

Gril de saté babi in 10 min. gaar. Keer regelmatig.

6
6
  • 250 g kant-en-klare satésaus

Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de saté babi met de satésaus.

combinatietip:

Maak er een compleet hoofdgerecht van met rijst en komkommersalade of met 10-minutennasi met ham en gebakken ei. Kijk elders op deze website voor het recept.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.