Thai­se sa­la­de met rund­vlees, tuin­bo­nen en as­per­ge­broc­co­li

Limoen, knoflook en koriander worden veel gebruikt in de Thaise keuken. Ze geven deze salade een verfijnde smaak.

(61) waardeer
thais hoofdgerecht Limoen, knoflook en koriander worden veel gebruikt in de Thaise keuken. Ze geven deze salade een verfijnde smaak. 4 personen
3 61

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan water aan de kook en kook de tuinbonen 3 min. Schep met een schuimspaan uit de pan in een kom en laat iets afkoelen. Kook daarna de aspergebroccoli 3 min. in het water. Laat uitlekken in een vergiet.
  2. Rasp ondertussen de groene schil van de schoongeboende limoen en pers de vrucht uit. Doe in een kommetje met de suiker en 2 el olie. Pers de knoflook erboven en roer door.
  3. Verhit de grillpan. Bestrijk het vlees met de rest van de olie en bestrooi eventueel met zout. Gril 3 min. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat onder een deksel 5 min. rusten.
  4. Snijd ondertussen de koriander fijn. Dubbeldop de tuinbonen en meng de bonen met de aspergebroccoli, koriander en 2/3 van de dressing. Snijd het vlees in dunne plakjes en leg op de salade. Besprenkel met de rest van de dressing en serveer.

variatietip:

Houd je van extra pit? Snijd een rode peper in dunne ringetjes en strooi over de salade.

video

Tuin­bo­nen dub­beldop­pen

Instructievideo - 00:24 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 50 mg
  • vezels 12 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Thaise salade met rundvlees, tuinbonen en aspergebroccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se sa­la­de met rund­vlees, tuin­bo­nen en as­per­ge­broc­co­li

1
1
  • 450 g diepvries fijne tuinbonen

Breng een pan water aan de kook en kook de tuinbonen 3 min. Schep met een schuimspaan uit de pan in een kom en laat iets afkoelen.

2
2
  • 400 g aspergebroccoli

Kook daarna de aspergebroccoli 3 min. in het water. Laat uitlekken in een vergiet.

3
3
  • 1 limoen

Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de vrucht uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

4
4
  • 1 el rietsuiker
  • 2 el olijfolie knoflook/chilipeper
  • ½ teen knoflook

Doe in een kommetje met de suiker en de olie. Pers de knoflook erboven en roer door.

5
5
  • 300 g bieflappen
  • 2 el olijfolie knoflook/chilipeper

Verhit de grillpan. Bestrijk het vlees met de olie en bestrooi eventueel met zout. Gril 3 min. Keer halverwege.

Vlees grillen

Instructievideo

00:39 min.

6
6

Neem het vlees uit de pan en laat onder een deksel 5 min. rusten.

7
7
  • 7½ g verse koriander

Snijd ondertussen de koriander fijn. Dubbeldop de tuinbonen en meng de bonen met de aspergebroccoli, koriander en 2/3 van de dressing.

Tuinbonen dubbeldoppen

Instructievideo

00:24 min.

8
8

Snijd het vlees in dunne plakjes en leg op de salade. Besprenkel met de rest van de dressing en serveer.

variatietip:

Houd je van extra pit? Snijd een rode peper in dunne ringetjes en strooi over de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.