bewaar
Thaise salade met rundvlees, tuinbonen en aspergebroccoli
Thaise salade met rundvlees, tuinbonen en aspergebroccoli
bewaar

Thaise salade met rundvlees, tuinbonen en aspergebroccoli

Limoen, knoflook en koriander worden veel gebruikt in de Thaise keuken. Ze geven deze salade een verfijnde smaak.

25 min. bereiden
redelijk pittig
63waarderingen

Ingrediënten

4 personen

450 g

diepvries fijne tuinbonen

400 g

aspergebroccoli

1

limoen

1 el

rietsuiker

4 el

olijfolie knoflook/chilipeper

½ teen

knoflook

300 g

bieflap

7½ g

verse koriander

Dit heb je nodig

  • grillpan

Limoen, knoflook en koriander worden veel gebruikt in de Thaise keuken. Ze geven deze salade een verfijnde smaak.

Aan de slag

1

Breng een pan water aan de kook en kook de tuinbonen 3 min. Schep met een schuimspaan uit de pan in een kom en laat iets afkoelen. Kook daarna de aspergebroccoli 3 min. in het water. Laat uitlekken in een vergiet.

2

Rasp ondertussen de groene schil van de schoongeboende limoen en pers de vrucht uit. Doe in een kommetje met de suiker en 2 el olie. Pers de knoflook erboven en roer door.

3

Verhit de grillpan. Bestrijk het vlees met de rest van de olie en bestrooi eventueel met zout. Gril 3 min. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat onder een deksel 5 min. rusten.

4

Snijd ondertussen de koriander fijn. Dubbeldop de tuinbonen en meng de bonen met de aspergebroccoli, koriander en 2/3 van de dressing. Snijd het vlees in dunne plakjes en leg op de salade. Besprenkel met de rest van de dressing en serveer.

tip

variatietipHoud je van extra pit? Snijd een rode peper in dunne ringetjes en strooi over de salade.

Tuinbonen dubbeldoppen

Instructievideo - 00:24 min.