
Thaise salade met rundvlees, tuinbonen en aspergebroccoli
Limoen, knoflook en koriander worden veel gebruikt in de Thaise keuken. Ze geven deze salade een verfijnde smaak.
Ingrediënten
4 personen
450 g
diepvries fijne tuinbonen
400 g
aspergebroccoli
1
limoen
1 el
rietsuiker
4 el
olijfolie knoflook/chilipeper
½ teen
knoflook
300 g
bieflappen
7.5 g
verse koriander
Dit heb je nodig
grillpan
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook en kook de tuinbonen 3 min. Schep met een schuimspaan uit de pan in een kom en laat iets afkoelen. Kook daarna de aspergebroccoli 3 min. in het water. Laat uitlekken in een vergiet.
Rasp ondertussen de groene schil van de schoongeboende limoen en pers de vrucht uit. Doe in een kommetje met de suiker en 2 el olie. Pers de knoflook erboven en roer door.
Verhit de grillpan. Bestrijk het vlees met de rest van de olie en bestrooi eventueel met zout. Gril 3 min. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat onder een deksel 5 min. rusten.
Snijd ondertussen de koriander fijn. Dubbeldop de tuinbonen en meng de bonen met de aspergebroccoli, koriander en 2/3 van de dressing. Snijd het vlees in dunne plakjes en leg op de salade. Besprenkel met de rest van de dressing en serveer.
Tuinbonen dubbeldoppen
Instructievideo - 00:24 min.
Thaise salade met rundvlees, tuinbonen en aspergebroccoli
Limoen, knoflook en koriander worden veel gebruikt in de Thaise keuken. Ze geven deze salade een verfijnde smaak.

hoofdgerecht
4 personen
310 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook en kook de tuinbonen 3 min. Schep met een schuimspaan uit de pan in een kom en laat iets afkoelen. Kook daarna de aspergebroccoli 3 min. in het water. Laat uitlekken in een vergiet.
Rasp ondertussen de groene schil van de schoongeboende limoen en pers de vrucht uit. Doe in een kommetje met de suiker en 2 el olie. Pers de knoflook erboven en roer door.
Verhit de grillpan. Bestrijk het vlees met de rest van de olie en bestrooi eventueel met zout. Gril 3 min. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat onder een deksel 5 min. rusten.
Snijd ondertussen de koriander fijn. Dubbeldop de tuinbonen en meng de bonen met de aspergebroccoli, koriander en 2/3 van de dressing. Snijd het vlees in dunne plakjes en leg op de salade. Besprenkel met de rest van de dressing en serveer.
variatietip:Houd je van extra pit? Snijd een rode peper in dunne ringetjes en strooi over de salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)450 g diepvries fijne tuinbonen
400 g aspergebroccoli
1 limoen
1 el rietsuiker
4 el olijfolie knoflook/chilipeper
½ teen knoflook
300 g bieflappen
7½ g verse koriander
Dit heb je nodig
grillpan