bewaar
Groenten in Thaise currysaus
Groenten in Thaise currysaus
bewaar

Groenten in Thaise currysaus

Curry mét lekker veel groenten, zónder vlees. Dagje vega wordt dagje Aziatisch.

15 min. bereiden
licht pittig
102waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

zilvervliesrijst

3 el

traditionele olijfolie

180 g

tofu roerbakblokjes fijngekruid

2

uien

350 g

koelverse minibloemkool en -broccoli

250 g

koelverse gebroken sperzieboon

2 tl

Thai green curry

400 ml

kokosmelk

Curry mét lekker veel groenten, zónder vlees. Dagje vega wordt dagje Aziatisch.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.Verhit 2 el olie in een wok en bak de tofu 1 min. op hoog vuur. Snipper de uien. Schep de tofu uit de pan. Voeg de rest van de olie toe en fruit de ui 1 min. Roerbak de bloemkool, broccoli en sperziebonen 2 min. mee.

2

Schep de currypoeder erdoor. Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de groenten in 6 min. beetgaar. Voeg de tofu toe aan de curry en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de curry in 4 diepe borden en serveer met de rijst.

tip

Groenten in Thaise currysaus

Instructievideo - 02:31 min.