Foeyonghai
Echte klassieker uit de Chinese keuken; gebakken omelet met zoetzure tomatensaus.
Ingrediënten
4 personen
500 g
trostomaten
4 el
wokolie
3 el
gembersiroop
200 g
verse doperwten
8
middelgrote eieren
2 tl
aardappelzetmeel
1 el
kraanwater
400 g
koelverse basmatirijst
Dit heb je nodig
blender of keukenmachine
Aan de slag
Snijd de tomaten in stukken en pureer ze in de keukenmachine of blender. Verhit 1 el olie in een pan. Voeg de tomaten en gembersiroop toe. Laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Prik een paar gaatjes in het zakje van de doperwten en verwarm 3 min. op vol vermogen in de magnetron.
Klop de eieren los met peper en eventueel zout en roer de doperwten erdoor. Verhit de rest van de olie in 2 grote koekenpannen met antiaanbaklaag. Verdeel het ei over de pannen.
Laat op laag vuur in 10 min. stollen. Til af en toe de zijkanten op en houd de pan schuin, zodat nieuw eimengsel op de bodem van de pan komt. Klap de omelet dubbel en laat eventueel nog een paar minuten met de deksel op de pan garen.
Roer het aardappelzetmeel glad met 1 el water. Voeg toe aan de tomatensaus en laat nog 2 min. zachtjes doorkoken.
Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Serveer de omeletten met de saus erover en de rijst erbij. Bon appétit!
Foeyonghai
Instructievideo - 02:24 min.
Foeyonghai
Echte klassieker uit de Chinese keuken; gebakken omelet met zoetzure tomatensaus.

hoofdgerecht
4 personen
475 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tomaten in stukken en pureer ze in de keukenmachine of blender. Verhit 1 el olie in een pan. Voeg de tomaten en gembersiroop toe. Laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Prik een paar gaatjes in het zakje van de doperwten en verwarm 3 min. op vol vermogen in de magnetron.
Klop de eieren los met peper en eventueel zout en roer de doperwten erdoor. Verhit de rest van de olie in 2 grote koekenpannen met antiaanbaklaag. Verdeel het ei over de pannen.
Laat op laag vuur in 10 min. stollen. Til af en toe de zijkanten op en houd de pan schuin, zodat nieuw eimengsel op de bodem van de pan komt. Klap de omelet dubbel en laat eventueel nog een paar minuten met de deksel op de pan garen.
Roer het aardappelzetmeel glad met 1 el water. Voeg toe aan de tomatensaus en laat nog 2 min. zachtjes doorkoken.
Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Serveer de omeletten met de saus erover en de rijst erbij. Bon appétit!
variatietip:Voeg voor een niet-vegetarische variant 125 g jumbogarnalen toe aan het eimengsel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)500 g trostomaten
4 el wokolie
3 el gembersiroop
200 g verse doperwten
8 middelgrote eieren
2 tl aardappelzetmeel
1 el kraanwater
400 g koelverse basmatirijst
Dit heb je nodig
blender of keukenmachine