Macaroni met boerenkool & mozzarella
Snelle winterpasta met boerenkool, die je even bakt.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g macaroni grande (pasta)
- 4 rode uien
- 4 el traditionele olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 300 g gesneden boerenkool
- 47½ g ongebrande hazelnoten (bakje 95 g)
- 250 g mini mozarella's
- 15 g verse basilicum
Advertentie
Bereiden
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Snijd ondertussen de ui in parten. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur.Snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook, boerenkool, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. al omscheppend mee.
- Rooster ondertussen de hazelnoten 3 min. in een koekenpan zonder boter of olie. Giet de pasta af, vang 1 kopje kookvocht op. Meng de pasta door de boerenkool. Voeg zo veel kookvocht toe tot je een smeuïg geheel hebt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel de hazelnoten, mozzarella en het basilicum erover. Besprenkel met wat extra olijfolie.
variatietip:
Je kunt de minimozzarella ook vervangen door mozzarella picollini’s.

Knoflook snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 725 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 67 g
-
vet 37 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 166 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Macaroni met boerenkool & mozzarella
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Macaroni met boerenkool & mozzarella
- 300 g macaroni grande
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- 4 rode uien
- 4 el traditionele olijfolie
Snijd ondertussen de ui in parten. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur.
- 2 tenen knoflook
- 300 g gesneden boerenkool
Snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook, boerenkool, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. al omscheppend mee.
- 47½ g ongebrande hazelnoten
Rooster ondertussen de hazelnoten 3 min. in een koekenpan zonder boter of olie.
Giet de pasta af, vang 1 kopje kookvocht op. Meng de pasta door de boerenkool. Voeg zo veel kookvocht toe tot je een smeuïg geheel hebt.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 250 g mini mozarella's
- 15 g verse basilicum
Verdeel de hazelnoten, mozzarella en het basilicum erover. Besprenkel met wat extra olijfolie.
variatietip:
Je kunt de minimozzarella ook vervangen door mozzarella picollini’s.