Penne met tomaatjes & garnalen
Snel gerecht met volkorenpasta, anijsachtige venkel en zilte garnalen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g volkorenpenne (pasta)
- 1 venkelknol
- 2 el traditionele olijfolie
- 350 g tomato frito (tomatensaus)
- 150 ml visbouillon van tablet
- 250 g romaatjes
- 30 g verse peterselie
- 250 g ijsgarnalen
Advertentie
Bereiden
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de venkel in dunne plakken. Verhit de olie in een hapjespan en bak de venkel 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatensaus en visbouillon toe en breng aan de kook. Laat 5 min. op hoog vuur koken. Roer regelmatig.
- Snijd ondertussen de romaatjes in partjes en de blaadjes van de peterselie fijn.
- Giet de pasta af, schep samen met de tomaat, peterselie en garnalen door de saus en serveer.
variatietip:
Eten er geen kinderen mee, dan kun je voor een fris accent de bouillon vervangen door 150 ml droge witte wijn.

Venkel bereiden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 475 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 62 g
-
vet 13 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 1.276 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Penne met tomaatjes & garnalen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Penne met tomaatjes & garnalen
- 300 g volkorenpenne
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- 1 venkelknol
- 2 el traditionele olijfolie
Snijd ondertussen de venkel in dunne plakken. Verhit de olie in een hapjespan en bak de venkel 3 min. op middelhoog vuur.
- 350 g tomato frito
- 150 ml visbouillon van tablet
Voeg de tomatensaus en visbouillon toe en breng aan de kook. Laat 5 min. op hoog vuur koken. Roer regelmatig.
- 250 g romaatjes
- 30 g verse peterselie
Snijd ondertussen de romaatjes in partjes en de blaadjes van de peterselie fijn.
- 250 g ijsgarnalen
Giet de pasta af, schep samen met de tomaat, peterselie en garnalen door de saus en serveer.
variatietip:
Eten er geen kinderen mee, dan kun je voor een fris accent de bouillon vervangen door 150 ml droge witte wijn.