Groentemacaroni met kaasblokjes
Supersnelle pasta waar ook de allerkleinsten heel blij van worden.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g vlugkokende macaroni
- 150 g winterpeen
- 2 el traditionele olijfolie
- 450 g macaronigroenten
- 40 g mix voor macaroni
- 250 g gezeefde tomaten in pak
- 50 ml kraanwater
- 300 g Goudse belegen kaas 48+ (stuk)
Advertentie
Bereiden
- Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd winterpeen in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de macaronigroenten en winterpeen 4 min.
- Voeg de mix, gezeefde tomaten en water toe en verwarm 2 min. Snijd kaas in blokjes. Giet de macaroni af en schep met de kaas en peper door de saus.
bereidingstip:
Voor een krokant korstje kun je de macaroni in een ovenschaal doen, bestrooien met de blokjes kaas en 5 min. bakken onder de grill.
bewaartip:
Vries de rest van de gezeefde tomaten in of gebruik deze als basis voor een tomatensoep.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 730 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 70 g
-
vet 34 g
waarvan verzadigd 18 g - natrium 1.665 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Groentemacaroni met kaasblokjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Groentemacaroni met kaasblokjes
- 300 g vlugkokende macaroni
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- 150 g winterpeen
- 2 el traditionele olijfolie
- 450 g macaronigroenten
Snijd winterpeen in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de macaronigroenten en winterpeen 4 min.
- 40 g mix voor macaroni
- 250 g gezeefde tomaten in pak
- 50 ml kraanwater
Voeg de mix, gezeefde tomaten en water toe en verwarm 2 min.
- 300 g Goudse belegen kaas 48+
Snijd kaas in blokjes. Giet de macaroni af en schep met de kaas en peper door de saus.
bereidingstip:
Voor een krokant korstje kun je de macaroni in een ovenschaal doen, bestrooien met de blokjes kaas en 5 min. bakken onder de grill.
bewaartip:
Vries de rest van de gezeefde tomaten in of gebruik deze als basis voor een tomatensoep.