Nasi met rookworst en sambal-omelet
Oosterse maaltijd met een knipoog naar de Hollandse keuken. Het beste van twee werelden.

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g witte rijst
- 1 AH basic rookworst
- 3 el zonnebloemolie
- 450 g nasi-bamigroente (voordeelpak 450 g)
- 3 middelgrote eieren
- 2 tl sambal oelek
- 3 bosuien (zakje 3 stuks)
- 340 g atjar tjampoer (pot 340 g)
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de rookworst in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm. Verhit olie in een wok en bak de rookworst op hoog vuur in 3 min. krokant.
- Snijd het steeltje van de rode peper uit het pak wokgroente, halveer in de lengte en verwijder met een mes de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Voeg de rijst, rode peper en groente toe aan de rookworst en roerbak op middelhoog vuur 5 min.
- Klop ondertussen de eieren los met de sambal. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het ei aan beide kanten op middelhoog vuur goudbruin. Snijd de bosui in ragfijne ringetjes. Snijd de omelet in reepjes. Verdeel de omelet en bosui over de nasi. Serveer met de atjar.
bereidingstip:
Laat de rijst helemaal afkoelen voor een nog beter resultaat.

Rode peper schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 670 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 67 g
-
vet 35 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 1.031 mg
- vezels 5 g
Pittigheid
Ook te zien in
Nasi met rookworst en sambal-omelet
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Nasi met rookworst en sambal-omelet
- 300 g witte rijst
- 1 AH basic rookworst
- 2 el zonnebloemolie
Snijd de rookworst in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm. Verhit de olie in een wok en bak de rookworst op hoog vuur in 3 min. krokant.
- 450 g nasi-bamigroente
Snijd het steeltje van de rode peper uit het pak nasi-bamigroente. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
Voeg de rijst, rode peper en groente toe aan de rookworst en roerbak op middelhoog vuur 5 min.
- 3 middelgrote eieren
- 2 tl sambal oelek
- 1 el zonnebloemolie
Klop ondertussen de eieren los met de sambal. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het ei aan beide kanten op middelhoogvuur goudbruin.
- 3 bosuien
- 340 g atjar tjampoer
Snijd de bosui in ragfijne ringetjes. Snijd de omelet in reepjes. Verdeel de omelet en bosui over de nasi. Serveer met de atjar.
bereidingstip:
Laat de rijst helemaal afkoelen voor een nog beter resultaat.