bewaar
Ovenschotel met gehakt en rodekool
Ovenschotel met gehakt en rodekool
bewaar

Ovenschotel met gehakt en rodekool

De schotel staat binnen 20 minuten in de oven. Om er daarna lekker lang van te genieten.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
417waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappel

2 el

traditionele olijfolie

500 g

rundergehakt

2 tl

karwijzaad

600 g

gesneden rodekool

2

Pink Lady appel

150 ml

halfvolle melk

4 el

paneermeel

40 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • pureestamper

  • pureeknijper

  • ovenschaal (30 x 40 cm)

De schotel staat binnen 20 minuten in de oven. Om er daarna lekker lang van te genieten.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar.

2

Verhit ondertussen de olie in een braad- of hapjespan en bak het gehakt bruin en rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg het karwijzaad en de rodekool toe en laat in 5 min. warm worden. Roer regelmatig. Neem van het vuur.

3

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af en pureer met de pureeknijper of -stamper. Voeg de melk en appel toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verdeel de puree erover. Bestrooi met het paneermeel en verdeel de boter er in kleine klontjes over. Bak ca. 30 min in de oven.

Aardappelen schillen

Instructievideo - 01:08 min.