Ge­stoom­de tah tsai met oos­ter­se dres­sing

(6) waardeer
bijgerecht 2 personen
1 6

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • stoommandje

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bladeren van tah tsai losmaken, wassen en in vergiet laten uitlekken. Gember schillen en fijnhakken. Peper schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Bosuitje schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. In (stoom)pan 1/2 liter water met bouillontablet aan de kook brengen. Tah tsai-bladeren in stoommandje (of vergiet) leggen. Mandje (of vergiet) boven kokende bouillon hangen en tah tsai in 2 à 3 minuten beetgaar stomen.Tah tsai laten uitlekken en overdoen in schaal. Warm houden op stoompan. In kommetje 3 eetlepels bouillon met peperreepjes, uiringetjes, sojasaus en sesamolie tot dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en peper.Dressing over tah tsai sprenkelen. Serveren met varkensfiletlapjes en gebakken krieltjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 10 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.