Gestoomde tah tsai met oosterse dressing

Advertentie
Ingrediënten
- 1 struikje tah tsai
- 1 cm verse gemberwortel
- ½ rode peper
- 1 bosuitje
- 1 kippenbouillontablet (of kruidenbouillontablet)
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 eetlepels sesamolie
- zout
- (versgemalen) peper
Keukenspullen
- stoommandje
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bladeren van tah tsai losmaken, wassen en in vergiet laten uitlekken. Gember schillen en fijnhakken. Peper schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Bosuitje schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. In (stoom)pan 1/2 liter water met bouillontablet aan de kook brengen. Tah tsai-bladeren in stoommandje (of vergiet) leggen. Mandje (of vergiet) boven kokende bouillon hangen en tah tsai in 2 à 3 minuten beetgaar stomen.Tah tsai laten uitlekken en overdoen in schaal. Warm houden op stoompan. In kommetje 3 eetlepels bouillon met peperreepjes, uiringetjes, sojasaus en sesamolie tot dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en peper.Dressing over tah tsai sprenkelen. Serveren met varkensfiletlapjes en gebakken krieltjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 120 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 4 g
- vet 10 g