Gemberkoek-cadeautjes
Ze zien er niet alleen uit als cadeautjes, zo smaken ze ook. Kruidig en zoet.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 mespunt zout
- ½ tl bakpoeder
- 1 el gemberpoeder (djahé)
- 80 g lichtbruine basterdsuiker
- 185 g patenttarwebloem
- 70 g ongezouten roomboter (koud)
- 2 el bloemenhoning
- 1 middelgroot ei
- 1 doosje schrijfstiften
Keukenspullen
- deegroller
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de bloem, suiker, gemberpoeder, bakpoeder en zout in een kom. Meng met vingertoppen blokjes boter erdoor totdat een kruimelig mengsel ontstaat.
- Splits het ei. Roer eidooier en honing door het mengsel. Kneed met de hand tot een samenhangend deeg. Verpak in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
- Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van een 1/2 cm dik. Snijd er vierkante en rechthoekige vormpjes uit en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak in het midden van de oven in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Laat in 1 uur afkoelen. Versier de koekjes door er met de schrijfstiften linten en strikken op te tekenen.

Eieren splitsen
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 90 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 14 g
-
vet 3 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 107 mg
Ook te zien in
Gemberkoek-cadeautjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gemberkoek-cadeautjes
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 1 mespunt zout
- ½ tl bakpoeder
- 1 el gemberpoeder (djahé)
- 80 g lichtbruine basterdsuiker
- 175 g patenttarwebloem
Doe de bloem, suiker, gemberpoeder, bakpoeder en zout in een kom.
- 70 g ongezouten roomboter
Meng met vingertoppen blokjes boter erdoor totdat een kruimelig mengsel ontstaat.
- 2 el bloemenhoning
- 1 middelgroot ei
Splits het ei. Roer eidooier en honing door het mengsel. Kneed met de hand tot een samenhangend deeg.
Verpak in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
- 10 g patenttarwebloem
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van een 1/2 cm dik.
Snijd er vierkante en rechthoekige vormpjes uit en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak in het midden van de oven in ca. 8 min. goudbruin en gaar.
- 1 doosje schrijfstiften
Laat in 1 uur afkoelen. Versier de koekjes door er met de schrijfstiften linten en strikken op te tekenen.