AH Vis

De vissoorten in onze producten zijn, indien niet MSC gecertificeerd, onderzocht op de mate van ecologische duurzaamheid met gebruik van de vragenlijst die ontwikkeld is door een coalitie van natuurorganisaties (Stichting De Noordzee, het Wereld Natuur Fonds en de Marine Conservation Society). De gebruikte vragenlijst is dezelfde als die Stichting De Noordzee gebruikt om de kleuren groen, oranje, rood te bepalen op goedevis.nl. De vissoorten die in de rode categorie zijn ingedeeld worden niet verkocht bij AH.

Het overgrote deel van onze producten is specifiek met gebruik van de vragenlijst beoordeeld door een onafhankelijk wetenschappelijk instituut (ILVO, Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek) voor onze leveranciers, kweek- en vangstgebieden. Door deze gedetailleerde ketenspecifieke benadering van AH zijn verschillen tussen de meer generieke VISwijzer van goedevis.nl mogelijk.

Klik hieronder op een categorie voor een overzicht van de vissoorten die daar onder vallen en meer informatie over o.a. de herkomst en vangstmethode per soort. Albert Heijn verkoopt geen vissoorten die rood scoren.

Meer informatie over de herkomst van onze vis

Bekijk ons assortiment