Avatar

Favoriet recept van... Hannie Meester

Amandelspeculaas

Gebak, Hapje, 4 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Wachttijd 40 minuten, Bereidingstijd 10 minuten, Hollands

Ingrediënten

  • 6 tl kaneel
  • 3 tl nootmuskaat
  • 3 tl kruidnagelpoeder
  • 1.5 tl witte peper
  • 250 g gemalen amandelen
  • 250 g kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1/2 citroen (sap)
  • 235 g bloem
  • 110 g boter
  • 110 g basterdsuiker
  • 4 el amandelschilfers

Bereiden

Meng de gemalen amandelen met de kristalsuiker het citroensap en 1 losgeklopt ei. Roer alles goed door elkaar en zet het in de ijskast. Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur en voeg dan de suiker toe. Roer nu ook de bloem en alle kruiden eronder. Laat ook dit deeg even rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 en vet de bakplaat in. Rol van het amandelspijs twee slierten met een doorsnede vn 4cm, rol nu het speculaasdeeg uit tot 2 rechthoekige lappen die groot genoeg zijn om rond het amandelspijs te kunnen. Rol het speculaasdeeg om het amandelspijs en rol het geheel een beetje platter. Besmeer het met losgeklopt ei en strooi er amandelen over . Plaats dan 40min in de oven

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.