Avatar

Favoriet recept van... Femke Paesch

'Sperziebonen op Indische wijze'

Roerbakken, Bijgerecht, 4 personen, Oosters

Ingrediënten

  • sperziebonen

Bereiden

350 gram sperziebonen

zout

2 eetlepels olie

1 ui

1 teentje knoflook

350 gram tomaten

3 theelepels sambal oelek

2 eetlepels ketjap

1 eetlepel bruine suiker

1 theelepel laos

Bereidingswijze:

Haal de sperziebonen af, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout bijna gaar. Laat de boontjes goed uitlekken. Pel de ui en snijd hem fijn. Pers de knoflook. Ontvel de tomaten en snij ze in stukjes. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook ongeveer 3 minuten. Voeg dan de uitgelekte sperziebonen, de tomaten, de sambal, de ketjap, de bruine suiker en de laos toe. Schep alles goed doorelkaar, leg een deksel op de pan en laat het gerecht 10 minuten zachtjes stoven. Bij dit pittige groentegerecht smaakt rijst en gestoofd vlees er lekker bij.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.