Avatar Wendy Wendy

uit Schagen

Avatar

Favoriet recept van... Sien Gouma

Slagroomsoezen

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Hollands

Ingrediënten

  • 150 gram bloem
  • 125 gram roomboter
  • 300 ml water
  • 5 a 6 eieren, afhankelijk van de grootte
  • slagroom

Bereiden

Breng water en boter in een pannetje aan de kook. Voeg daarna in 1 keer de bloem toe en blijf goed roeren tot het deeg als een bal loslaat uit de pan. Dan van het vuur halen en een voor een de eieren erdoor roeren tot het deeg glanst en vrij dik van de lepel glijdt.

Vet de bakplaat in of bekleed hem met bakpapier. Met twee lepels balletjes draaien van het deeg (theelepels voor kleine soezen en eetlepels voor grote). Hou ze ongeveer 4 a 5 cm uit elkaar voor het rijzen. Tussen de 20 en 30 minuten in de oven (vanaf 20 min in de gaten houden).

Afgekoeld opensnijden of een spuitzak met smalle tuit gebruiken om te injecteren. Spuit de met suiker geklopte slagroom erin.

TIP: voor n soezentaart: stapel de soesjes en overgiet ze met gesmolten chocolade.

Materialen

  • voor 20 grote of 40 kleine soesjes oven 190 graden

Bronvermelding

schoonmoeder

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.