Avatar

Favoriet recept van... Janneke Meurs

Pindakaas zelf maken (voor 2 flinke potten)

Anders, Bijgerecht, 8 personen, Bereidingstijd 15 minuten, Anders

Ingrediënten

  • 2 zakken gezouten pinda's 235 gram
  • 1 zak ongezouten pinda's 235 gram
  • 0,5 dl. arachide-, zonnebloem- of notenolie

Bereiden

Doe een deel van de pinda's met een scheutje olie in een keukenmachine of in een kom met staafmixer. Maal de pinda;s fijn, voeg geleidelijk aan wat meet pinda's en voorzichtig olie toe.

Schep de pindakaas regelmatig even om en stop als je de consistentie goed vindt. ( Gebruik ev. wat meer olie indien nodig)

Schep of giet (door de maalwarmte is de pindakaas nog vloeibaar) de pindakaas in de potten en bewaar ze in de koelkast.

Materialen

  • 2 glazen potten, goed schoongemaakt. N.B. Als je eenmaal zelfgemaakte pindakaas hebt geproefd wil je nooit meer andere.

Bronvermelding

Loethe Olthuis

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.