Avatar Marja Pronk

uit Houten

Avatar

Favoriet recept van... Marijke Kapsenberg

Hamlappen stoofpot

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Wachttijd 120 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Hollands

Ingrediënten

  • 500 gr magere hamlappen
  • 2 uien
  • 2 el olie
  • 2 el mosterd
  • 2 el appelazijn
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 flesje palmbier
  • 1 el tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 winterwortel
  • 2 el cranberrycompote
  • 1 bouillonblokje

Bereiden

Bak de gehakte uien aan in olijfolie. Snijd de hamlappen in grove stukken. Voeg toe aan de uien en bak rondom bruin. Voeg bier, mosterd, azijn, tomatenpuree, tijm, laurier en het bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook. Snijd de wortel doormidden en in dunne reepjes. Voeg de wortel toe aan de stoofpot evenals de cranberry compote. Laat zeker nog een uur op een laag pitje sudderen.

De stoofpot is nog lekkerder wanneer je 'm de volgende dag opnieuw een uurtje laat sudderen.

Serveren met kruimig gekookte aardappelen.

Materialen

  • braadpan

Bronvermelding

eigen recept

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.