Avatar Susan Leurs

uit Stein Lb

Avatar

Favoriet recept van... Hetty Broekmans

Spitskooltaart

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Slank, Voorbereidingstijd 20 minuten, Bereidingstijd 45 minuten, Wereldkeuken

Ingrediënten

  • 110 g Beenham
  • 150 g Belegen geraspte kaas
  • 3 st Eieren
  • 2 tenen Knoflook
  • 1,5 el Kerriepoeder
  • 2 el Olijfolie
  • 100 g Prei, grof gesneden
  • 200 ml Room culinair
  • 6-7 plakjes Roomboter bladerdeeg
  • 1 st Rode peper
  • 350 g Spitskool, gesneden
  • 3 st Uien

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 C.

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 minuten aan

Voeg de prei en rode peper, knoflook toe en stoof dit op laag vuur ca. 20 minuten

Roer de spitskool erdoor en stoof het 5 minuten mee

Voeg zout en peper naar smaak toe

Bekleed intussen de vorm met het bladerdeeg

Roer in en een grote kom de eieren, slagroom, kerrie door elkaar

Voeg zout en peper naar smaak toe

Schep de kaas en ham erdoor en vervolgens het spitskool mengsel

Verdeel de vulling gelijkmatig over de taartbodem

Plaats de taartvorm in het midden van de oven

Bak de taart 45 minuten in de oven op 175 C

Materialen

  • Taartvorm van 28 cm doorsneden, mag aardewerk of metaal zijn. (Quichevorm)

Bronvermelding

Andere bron

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.