Avatar Linda Brosens

uit Hoogerheide

Avatar

Favoriet recept van... Monica I

Aardbeientiramisu in een knapperig chocoladejasje

Anders, Nagerecht, 4 personen, Italiaans

Ingrediënten

  • 500 gr aardbeien (vers of diepvries)
  • 1 cake
  • 200 ml slagroom
  • 150 gr mascarpone
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 100 gr witte chocolade
  • 1 zakje amandelschaafsel
  • 1 eilepel amandelaroma
  • 1 scheutje amaretto
  • suiker of zoetstof

Bereiden

Pureer de aardbeien (evt. met wat suiker/zoetstof).

Giet ca. de helft van de puree door de mascarpone, enkele druppels amandelaroma, de slagroom en de versteviger.

Klop tot het geheel redelijk stevig is.

Snij de cake overlangs in dunne plakken.

Bekleedt de plastic vorm met auminiumfolie.

Leg een laagje cake op de bodem (druk waar nodig de cake wat aan).

Doe hierop de helft van het mascarponemengsel.

Leg daarop weer een laagje cake, de rest van het mengsel en weer een laagje cake.

Laat de tiramisu in de koelkast (of diepvries als je haast hebt) opstijven.

Smelt ca. 30 min. voor het opdienen de chocola met wat water in een pannetje.

Haal de tiramisu uit het bakje door deze op een bord om te keren.

Giet de chocola over de tiramisu.

Verdeel het amandelschaafsel over de chocola.

Laat afkoelen op een koude plek.

Verwarm vlak voor het opdienen de rest van de aardbeienpuree (evt. met wat suiker/zoetstof).

Giet er een scheutje amaretto door.

Verdeel (aan tafel) de tiramisu in vier delen.

Giet over de chocola een lepel warme saus.

Materialen

  • staaf- en gewone mixer; rechthoekig plastic bakje; aluminiumfolie

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.