Avatar

Favoriet recept van... Charlotte Broekhuizen

Gegrilde verse sardientjes

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Bereidingstijd 10 minuten, Hollands

Ingrediënten

  • 12 verse sardientjes, schoongemaakt, kop eraf
  • 2 el. olijfolie
  • thijm, oregano, verse kruiden dus
  • 1 citroen in dunne plakjes
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 4 el. griekse yoghurt

Bereiden

Was en droog de sardientjes. Kruid de buikholte met zout en peper en gehakte kruiden. Stop in elke buik 1/2 citroenplakje, takje thijm, takje oregano. Wrijf de vis goed in met olijfolie. Gril op de arbecue 4 min. aan de ene kant en 4 min. aan de andere kant, slechts 1 keer draaien.

Maak van de yoghurt, wat olijfolie, knoflook, peper en zout en veel verse kruiden een knoflooksaus.

Lekker met turks brood en een tomatensalade met uienringen, feta en zwarte olijven.

Materialen

  • Barbecue, visklem

Bronvermelding

Noordhollands Dagblad

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.