Avatar

Favoriet recept van... Annelini D'Angelo

Aardappel in folie met een romig bieslooksausje

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Bereidingstijd 65 minuten, Hollands

Ingrediënten

  • 4 grote aardappelen (ca 800 g)
  • 1/2 eetl olijfolie
  • 1 sjalot
  • 10 spriet bieslook
  • 2 bekertjes zure room
  • 1/2 dl yoghurt
  • 1/2 eetl tomatenketchup
  • zout en peper

Bereiden

Aardappelen onder koud stromend water schoonborstelen.

Met keukenpapier droogdeppen.

Met een vork enkele gaatjes prikken in de aardappelen.

Op aanrecht 4 stukken aluminiumfolie uitspreiden en bestrijken met de olie.

Elke aardappel losjes in het folie wikkelen.

Sjalot pellen en heel fijnsnipperen.

In kopje bieslook fijnknippen.

In kommetje doen: sjalot, bieslook, zure room, yoghurt, tomatenketchup en zout en peper.

Dit tot een sausje roeren.

Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 225 graden C.

Aardappelen in folie op bakplaat leggen.

In midden van oven in ongeveer 45 minuten gaar laten worden.

Leg nu de aardappelen met de naad van het folie naar boven op een plankje.

Open het folie en vouw het terug tot helft van de aardappel.

Met een mes de bovenkant van de aardappel inkruisen en de schil openvouwen

Schep er wat aardappelkruim uit.

Verdeel er nu 4 eetlepels bieslookroom over.

De rest van de room in 4 kleine kommetjes scheppen en er los bij serveren.

Bronvermelding

N.B.

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.