Avatar

Eigen recept van... Nelleke Hagens

Chinese kool-salade

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Wachttijd 60 minuten, Bereidingstijd 5 minuten, Anders

Laatst aangepast: 07 apr. 2005, 16:11 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 eetlepels yoghurtmayonaise
  • 2 eetlepels (dragon)azijn
  • 1 eetlepel bieslook (diepvries)
  • 1/2 eetlepel karwijzaad
  • 300 gram chinese kool (gesneden/zakje)
  • 4 eetlepels rozijnen
  • zout, peper

Materialen

  • zeef/vergiet, slakom,(vijzel), slacouvert

Bereiden

In grote kom de yoghurtmayonaise met azijn gladroeren. Bieslook (knippen) en erbij doen. Karwijzaad met de bolle kant van een lepel of in een vijzel iets pletten en door de dressing roeren. Op smaak brengen met zout en peper.

Chinese kool in een zeef of vergiet doen en 1/2 liter kokend water erover schenken. Goed laten uitlekken.

Kool en rozijnen door de dressing scheppen.

Minstens een uur in de koelkast zetten, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.